Pages

Sunday, 11 January 2009

Taman Cahaya Seri Alam, Shah Alam



Bila sesuatu tu dekat atau terlalu dekat dengan kita...kita jarang pandang atau ternampak...tapi tempat2 jauh smua kita perasan..tu la yg jadi pada kami...

Taman Cahaya Seri Alam ni cuma adala dlm 1 ke 2 km dr rumah kami dekat ya amat...tapi baru ni pegi

Sekarang ni my Jenerals pun dh makin membesar so..we try to teach, motivate, expose and everything to them..so from now on...our family activity will be more alike trip and learning process.. which for me is a good exposure for them too...

As we are there...so many questions occur this and that...query this and that...everythings...penat nak jawab tapi syok gak kadang2..tapi as usual fariz payah skit bende2 mcm ni...bila kena bejalan, panas, letih & dahaga dia tak suka sangat...jalan pun lambat je hehehe

Tapi belain sungguh dgn 2 anak dara saya tu..smua suka...nyanyi...lompat2...lari2...bahagia..Fariz ni lain skit hehehe

Okay back to Taman Cahaya Seri Alam story..the entrance fee for adults is RM 3, children is RM 1...we can choose either to wait for the bus ride or to walk..sebab ramai sgt kami jalan je la...there even have bicycle rental for anyone who prefer to ride..dah tengok Fariz susah nak adopt dgn persekitaran yg macam ni..we straight away tuju ke rumah 4 musim..hhmm sekarang ni winter until february...so sampai sana entrance is RM 3 adult children free..bawak la budak2 ni masuk peti ais mcm kat 7 11 tu...big fridge hehehe..the design sama jgk mcm time mama dtg dulu..time umur berapa ye..kalau tak silap time tu umur mama 19 ke 20 thn ...zaman dulu2
Dari simpang kat Taman padi nak ke rumah 4 musim tu ada lbh kurang 1.3 km..dr entrance nak ke simpang tu plak ada la 800m..lebih kurang la..mama n ayah dh heret my Jenerals bejalan 4 km pegi balik..bole tahan jgk ye...kat sini ada taman cendawan, taman haiwan, taman herba, ada skytrex tapi kami tak join la..mana nak letak my Jenerals smua..heheheada taman padi,taman koko...camp site..tempat memancing..ada jugak gerai2 jual makanan, air, keropok2 utk berenti jap...toilet pun ada everywhere cuma mama tak tau la mcmana condition nye..sebab mama dh paksa smua gi toilet sblm ke sana dulu hahaha...

Kat sana ada nyamuk jugak..as precaution..mama dh sediakan mosquito repellent yg patch je kat baju.. tu yg baju kami ada sticker bulat putih tu..hhmm efficient gak..tak kena gigit langsung...


2 comments:

kiranakia said...

salam emi

cute la awak bertudung..heheh..
seronok bebudak dapat berjalan yek..

emil @ mamamia said...

yg ladies je sronok..anak teruna sana..problem skit pegi tempat nature2 ni...tension je muka dia..nakia meh le sini..kita gi sama2 piknik sana hehehe