Pages

Sunday, 8 February 2009

my precious...valuable...my everythings




So..arini breakfast pun dah consider berat...lepas zohor ayah bawak my Jenerals pegi jalan2..arini kami pegi Alamanda Putrajaya...sampai2 aje...dah nak kena makan ni...cuma singgah kat food court dia "RASA"...makan serba skit...pastu ronda2 lagi...bagi my Jenerals main kat playground kat sana..


Baru i perasan..i'm not sure either i'm to protective or it just being me...fyi..my kids size is above average normal Malaysian size kot...Damia is only 5 yr..tapi dah mcm standard 2 or 3...same goes to her little brother and sister...kat playground tu...ramai budak2...ada yg kecik lagi dari Khayra..tapi parents tunggu kat luar aje...dia nak naik tangga pun susah...mana dgn skirt lagi..baju ropol2 lagi kesian tengok takut tejatuh...and when my little Khayra's turn...dia asyik kena buli aje...dia dok beratur tunggu turn dia smua dah slide kecuali dia...rupa2nya smua org potong line dia..kesian..ada sorang tu siap marah2 kat Khayra..ayat dia mcm ni tau.."wei...cepat la..dh besar pun takut ke..ape la tak malu ke..."..."eeii malu la dah besar pun malu"..bila mama dengar kesian dia..nasib baik Khayra tak berapa faham ye la..she's only 1++baru je nak mencecah 2 yr..nasib baik Damia dengar..dia sound..eh..awak jangan kata adik saya..dia baby lagi la..budak2 tu kata.."baby apa..besar mcm ni"...sebab tak leh tahan & kesian dgn anak i..i pun tolong la lerai kan..i told the kids that Khayra is only 1++ she still a baby to me...sebabkan Khayra tu kecik lagi..(for me la)i was so(so called protective la kot kan..sampai budak2 tu pun nampak..kata ape la anak manja...alahai all the kids...tak bole nak marah..tapi i kesian dgn the situation...am i right or i am just too protective for my kids...oo...please

2 comments:

kasih latifah said...

Alahai..sian nya Kyara..tak pe..Kyara kan ada Kak Damia & abang superman Al Fariz boleh selamatkan..x pun nanti Cik Pah hantar Hero Umar utk selamatkan kyara ye..tkc..da..

emil @ mamamia said...

lah..ultraman alfariz tu nampak playground dah ilang sedara mcmana..

umar je la tolong khayra....tolong!!!tolong!!! hehehe

you too take care..meh le jalan sini