Pages

Tuesday, 24 March 2009

Uncle Sarip & Auntie Jun was here...for dinner


Al kisah smlm i dah ponteng class masak2 kat rumah ni...lepas je anta my Jenerals gi mengaji kami p la dinner dgn Khayra...walaupun ponteng masak2 makanan ny Jenerals kena sedia..karang hancur dunia hahahaha...

Semalam dinner kat Sri Hainan Kopitiam...order nasi ayam, wantan soup noodles, nasi goreng cina...abis makan ambik my Jenerals abis class mengaji...selesai acara ari Isnin...

Amboi..dh semalam ponteng arini tak leh dah la...so...petang petang skit i pun mula la activity memasak...tengah dok main masak2 kat dapur sambil nak melayan kerenah my Jenerals tup..tup..ayah call kata nanti dinner Jun & Sarip join skali...tambah je la apa2 yg patut...so arini kita dinner sama2 ye...ada ikan tenggiri masak sweet & sour, masak lemak daun turi & pucuk manis, sotong masak assam rosemary dan ayam masak ketumbar..jemput la ye...entah kena selera ke tidak...

Ha...another one things..ni pasal Damia..almaklum lah dh seminggu cuti sekolah..semalam anta dia pegi sekolah...sampai depan gate dia sedih terus nangis..alamak aii..dh start balik dh...tapi time pick up balik okay je...hhmmm feling la anak dara sorang ni...

2 comments:

kirana nakia said...

hmm..nak resipi boleh ker??

emil @ mamamia said...

alahai nakia ni...bt malu je la..masak cincai2 aje..meh je la makan sini kalau sudi