Pages

Tuesday, 17 March 2009

my Jeneral tak sihat la...




Pagi ni...mama kena bawak all my Jenerals pegi jumpa doctor...sebab malam tadi Fariz dh start kena batuk...teruk dengar dia batuk malam tadi..kesian dia..nasib baik dia tak nangis....Damia & Khayra pun dh kena...since monday...so tadi pagi gi la Peadiatric Adek kat Section 9 jumpa Dr. Amdan..

Dr Amdan kata...paling teruk sekali among them is Fariz..walaupun dia baru affected yesterday...selsema paling teruk..batuk paling teruk...tonsil dah merah and bengkak..cepat betul penyakit datang kat dia..tapi yg bahaya dengan Fariz ni kita kena cepat alert sebab susah nak tengok any symtom2 kalau dia sakit...all hidden nicely..tau2 dh parah dah...tu sebab dia start batuk selasa..rabu dah terus bawak gi jumpa doctor..tu pun dia yg paling teruk affected..so..Dr amdan suggerst bg dia nebuliser every 6 hours..and bole buat kat rumah..much2 more conveniece..

Mula2 tu payah gak nak neb dia..ada ka dia suruh Mia dulu..pastu dia suruh Khayra plak..kemudian baru dia..kena create crite kata bila pakai nebuliser ni mcm Manny the elephant..character dalam Ice Aged 2 baru dia nak...volunteer lagi..dia Manny..Mia & Khayra jadi Ellie..nasib baik dia nak..hehehe
Balik tu terus gi lunch..kat mana..kat Laksa Shaq, Shah Alam Mall..tempat yg selalu terserempak dgn Kak Jun Yummylicious tu la...order roti jala, keropok lekor, nasi ayam halia, nasi + rendang tok dengan drinks..siap lunch baru balik...penatnya...kat clinic tadi ramai betul org...dari pukul 10 lbh...kami sampai rumah pukul 3pm...

Sampai rumah suruh all my patients rehat dulu...neb schedule untuk Fariz nanti pukul 6pm...12am..and esok subuh skali lagi






2 comments:

kirana nakia said...

semoga darling2 mu capat sembuh..amin

emil @ mamamia said...

insyaallah..alhamdulillah