Pages

Thursday, 26 March 2009

Fariz & Khayra admitted



Ha..baru cakap aje...kan...arini dah siap admited dah..alahai...
Pagi tadi Khayra bangun awal..sekali dia ikut gi anta Damia pegi sekolah...breakfast roti canai dulu..pastu dia boleh tetido kat kedai mamak Khalifah tu..mengantuk sangat kot..tapi batuk makin keras..kesian dia..tiap kali batuk..merah2 muka dia...malam tadi tak berapa bole tido..lepas batuk aje dia nangis cakap sakit...tanya sakit kat mana..dia kata kat hidung..tekak..perit la kan..dh batuk sampai menitik air mata dia..kesian...

Yang abang dh start muntah2 dari petang semalam lagi...pagi tadi muntah lagi..ingat lepas muntah dia lega skit sebab kluar benda yg telekat kat tekak dia..tapi nampak makin letih..penat dia..makan tak nak..susu kurang..dlm pukul 10.30am mcm tu terus siap bawak gi Peadiatric Adek..ingat nak jumpa Dr. Amdan la..sampai aje doctor tak ada rupanya...second choice pegi la DEMC, jumpa doctor Roliza..mmg byk pun flam Fariz & Khayra...paling teruk Khayra sebab dia tak nak makan ubat langsung...antibiotic tu abis dh 3/4 bottle tapi bukan dlm mulut dia..tapi kat towel atau baju dia...abis dia muntahkan balik...

Asalnya bole rental aje machine nebuliser tu..tapi dh penuh...skrg pun musim penyakit ni..ward pun penuh...lagi satu sebab even neb pun still nak kena bagi ubat...macamana dgn Khayra nanti...nak tak nak..admit kan jugak la Fariz & Khayra..dua2 kat sini..mama la yg betambah sakit...huhuhu...

Pastu abis jumpa doctor segala bagai..kami kena balik dulu..lgpun bilik pun tak ready lagi..mama dh risau takut lambat jemput Damia balik sekolah...ayah lah mangsanya...suruh ayah jemput Damia dulu...kami selesai kat DEMC pun dh pukul 1tghari..ayah tunggu kat Restoran Hidayah depan rumah tu..makan dulu..pastu balik kekemas barang2..nak bawak budak gi hospital ni..mcm2 nak kena bekalkan..biar dia tak boring..kalau tak nanti lagi haru biru mama jadiknya...

Lepas hujan lebat tu dalam pukul 5 pm baru gi sana..tadi pukul 12 tghari dh gas skali..sampai aje kena gas dulu..doctor bagi every 4 hours...

Untuk dinner..hahaha..ni yg paling best smua Khayra yg order...bila nurse tanya nak makan apa..dia tengok menu..pastu tunjuk je gambar makanan lauk apa yg dia bekenan...malam ni deme makan bubur ayam..and bubur cendawan...langsai semangkuk setengah deme ni bedal...sedapnye..hehehehe

Dalam pukul 11pm mcm tu..ayah balik rumah dgn Damia & Ita..tinggal mama dgn Fariz & Khayra kat sini....

3 comments:

kirana nakia said...

Salam Emi
Sorry dear, baru tau anak emi admitted. tak online dah 2 hari sebab ada aktiviti kat luar. Semoga diorang cepat sembuh ya..

emil @ mamamia said...

hi nakia..thanks for the thought ya...

Hezrin Ahmad said...

xtau lak... aku bengong semenjak 2 menjak ni...huhu... sorry ek baru tau