Pages

Friday, 18 July 2008

Makan-makan Series 1




















Arini jumaat..kat Kedah jumaat public holiday..smua org cuti kecuali Bank!!! so breakfast macam biasa..nasi lemak, roti canai lain tempat plak..

Sebelum sembahyang jumaat, kami pegi rumah Tok Ngah tapi Tok Ngah ada kat rumah Mak Long kat taman sebelah Sime Tyres..so kami pun ke rumah Mak Long..Mak Long...here we comes...Jenerals...serang!!!!! hehehe

Abis apa segala yg ada kat rumah Mak Long abis Jenerals makan, punggah..sronok dema..paling sronok Damia sebab Mak Long bagi dia lipstick, hair clip, bracelet..seronok dia...For lunch ayah beli KFC..makan sama2 dgn Mak Long and Tok Ngah

Balik dari rumah Mak Long dah lewat petang singgah Tesco..ye la...Tesco baru bukak..excited la nak pegi..

Dinner arini ayah dah aim Nasi Ali..ni a must kalau ayah balik kampung...kalau org Kedah especially orang Alor Star mesti tau Nasi Ali...so..pekena nasi ali arini..kenyangnye

Kalau makan nasi ali lauknya yang tak tahan..mesti ada ayam rempah, dalca, daging hitam, acar, sotong sambal and etc..ni kira macam lauk mamak la..tapi memang terangkat la kalau makan..ketagih jadiknye






3 comments:

Hezrin Ahmad said...

bestnyer... jeles ni... jeles... huhu... nape bila kita blk kg xde pun mkn2 series?....nak kena investigate ni...hmmm

abHan said...

Ish, ish....bercucuran air liur Uncle Toby membaca entry ini. Tak aci sungguh. Teringinnya Nasik Ali. Kalau dulu, Emi yang jeles bila Uncle Toby sms kata kami semua dok balun Nasi Ali. Sekarang ni giliran Uncle Toby la plak. Hmm..masak nasik lemak smlm pun tak dapat melupakan Nasik Ali lagi.

Mak Long kata jeneral semua tanya soalan susah-susah. Yaka? Comel sungguh. Kesian Mak Long kena jawab hehe

emil @ mamamia said...

Dear Hezrin..makan2 the series ni pasal dh lama sgt x balik kg..bila balik mula2 macam2 dlm kepala..mak aku pun penin..dapur x berasap lsg!!!
hi uncle toby..hehehe..mmg syok perangat org ni..especially kalu org tu dok jauh hehehe..jgn lupa entry seterusnye...next episode please..hehee