Pages

Sunday, 13 December 2009

Penang Trip...here we go






Actually, ever since start school holiday, we..i mean me and ayah couldn't decide where and even when or how ...to brings my Jenerals for holiday for this school holiday...teruk betul...actually banyak date yg nampak macam sangat sesuai..tapi kena cancel as ada Hari Raya Aidiladha celebration...ada kenduri..ada Abang Man yg nak kenduri...ada date plak ayah tak available..hhmmm lepas abis decide...ayah suggest we proceed with 13th December for our family vacation..hhmm mana..this time..Penang..

Penang....lagi sejam lebih kurang dah sampai kampung mama...mmh agak skit ralat la bila decide nak pegi trip to Penang..tapi sebab nak cari tempat yg ada pantai...boleh bwk my Jenerals naik ferry and jambatan skali...yg paling penting acara makan-makan utk me and my husband ...mmg de vass la...so...pejamkan je la mata ke Penang...walaupun setiap kali balik Kedah...mesti kena turun Penang jugak...

Kami gerak dari rumah dalam pukul 8.30am singgah Sg.Perak utk breakfast...kemudian gerak terus sampai ferry dlm pukul 12pm..hhmmm..seronok my Jenerals naik ferry...nak plak kali tu kami naik ferry kena duk sebelah atas..so bila deme ni jenguk bawah nampak tangan orang yg duduk kat bawah...tanya itu ini..mcm2 la..

Untuk trip kali ni kami pilih Batu Feringghi...kami tinggal kat Bayview Beach Hotel, hotel ni sebelah aje dgn Hard Rock Hotel Penang...sampai hotel dalam pukul 1.15pm call hotel nak comfirm either dh boleh check in or not..hhmm rupanya blom lg..so terus lajak ke depan lagi sampai simpang nak headed tu balik Pulau..berenti makan kat Restoran Khaleel dulu...pekena la kari Penang pastu baru check in..

Ayah book family room..utk family kami yg ada

2 comments:

blogresipi.com said...

Pegi penang mesti kena makan nasi kandar.. rindu lak nk makan kari ikan.heheh

emil @ mamamia said...

hai ijan..tu la..mai penang tak buleh diet...rugi besaq

mai sini mmg nawaitu nak mkn hahahaha

teruk sungguh la