Pages

Tuesday, 28 July 2009


Semalam dapur kami off sebab mak long ada buat tahlil kat rumah dia kat Klang..so kami smua gi sana...
So arini kena la start balik activity di dapur..takde special apa pun cuma ada gulai ikan kembung..tapi gulai ni tak de santan..i guna rempah kari cap "O".mana2 org utara rata2 tau rempah ni..glamour zaman dulu2...sedap..rempah pekat..gulai kuning skit kaler..skrg ayah suka gulai mcm ni..so tak yah buh santan..ayam goreng utk Jenerals, ayam rendang ni import dari rumah mak long smlm...dan ada sambal udang & petai...slamat menjamu selera

2 comments:

Hezrin Ahmad said...

mana ko import rempah O ni... belikan aku sikit... mmg sedap pakai rempah O...nyum2

emil @ mamamia said...

ko pun suka ye rempah cap o ni..nnti aku belikan utk ko skali ye

beli kat kampung ku la puan hezrin