Pages

Sunday, 26 July 2009

Kem PLKN Segari, Manjung


Arini destination kami ialah ke kem PLKN Segari, Manjung..kami gerak dari rumah awal la jugak dalam pukul 11am...sampai manjung dalam pukul 12 lebih tapi mcm sesat jap nak mencari kem PLKN tu...finally kami jumpa jugak the right way..dari Pekan manjung tu adalah dalam 10km ke lebih lg nak menyampaikan diri ke kem tu..dari jalan kampung plak nak ke kem tu adala lagi 10km naik bukit yg berbatu tu..dh mcm kena naik 4 wheel drive la plak..and finally kami sampai jugak
Time sampai rasa heran jgk kenapa tak ramai parents yg datang weekend tu..ooo rupa2nya last week ialah minggu cuti so...deme ni smua baru balik dari rumah masing2 la rupanya..hhmmm patut la lengang
On the way balik ayah pegi tgk tempat lama dia kat ITM Manjung dulu...terkenang nostalgia lama ye ayah...kebetulan time kami lalu lorong tu ada satu mamat ni berdiri kat corridor deret bangunan tu sambil tunjuk tangan kat blok tu..ayah siap boleh gossip kata mamat ni sure nak masukkan gambar dalam facebook ni...boleh plak mcm tu ye...
Kami singgah makan kat satu gerai depan perumahan Seri Manjung Fasa 3C..the food hhmm not bad..sedap..patut la ramai org..
Abis smua activity makan...kami terus balik..on the way berenti beli makanan kat Bagan Terap jap..macam2 ada..air, kuih, nasi lemak, roti...penuh la keta
Dah sampai Shah Alam..sekali lagi ayah melayan my Jenerals pegi SACC..dah malam dekat pukul10pm baru la kami sampai rumah..penatnya le arini...sekian


2 comments:

QueenJah said...

Salam emil, Emil watper gi PLKN tu? saja sibuk nk tau, heee....suker baca emil bawak anak2 jalan. MMg tak susah buat mereka rasa enjoy, ada ayah, ada mama, ada adik beradik dah cukup buat mereka, makan kurang sedap takper, tapi kasih sayang biar cukup, betul tak?

emil @ mamamia said...

salam kak...kami pegi jenguk anak sedara kat sana...sian dia terpinggir sorang2 hehehe

kebetulan husband emil free..apa lagi..jalan on je kami ni..