Pages

Sunday, 21 December 2008

Bukit Merah Laketown Resort here we come!!!!!!!!!!!


Malam tadi...ayah start monitor Khayra's condition..hhmm dh tak mcm org sakit lompat sana..panjat sini...gaduh dgn abang and kakak..cuma perut masih tak berapa okay lagi...

Malam tadi mama dah start packing....baju, swim attire, toilettories, diapers, shoes, sun block, food, ubat..ha..macam2 ada.Memang kalau kita ada anak kecik..nak gi jalan kena buat list..takut ada barang tetinggal..kalau barang kita tak pe..nak2 kalau barang my Jenerals yg tetinggal...ha naya..

Pagi ni..last inspection by ayah...we are approved to go for a holiday guys..yeppie..syok my Jenerals..senyum aje..paling syok Damia hehehe...klaka..

Tapi sebelum tu kena bawak Khayra gi hospital untuk last jap of antibiotic..pastu breakfast baru gerak...

Kami sampai kat Bukit Merah Laketown Resort dalam pukul 3pm...ramainye umat..a trillion thanks to Mr. Husaini as the Resort Manager cum my friend who help us to do booking..actually mama prefer hotel room sebab lagi dekat dgn smua facilities..tapi tempat tu fully booked sampai new year..so kami tinggal kat apartment suria..service apartment under BMLR..not bad..okay..i'll reconmend it..pegi la...

Sebelum sampai tadi kami berenti kat Gunung Semanggol jap utk ayah isi minyak senang nanti nak berjalan...

Dah settle check in...ramai sungguh orang..sekarang ni musim cuti kan..mana2 pegi pun sesak..

dah petang sikit dah teduh..kami turun pool..kasi warm up skit my Jenerals ni...by 6.30pm mama dah kelui smua naik..opss..lupa nak crita..kami pegi dgn abg Zul anak Mak Long..mula2 Pak Su nak join tapi cancel abg Zul je available..dia la ikut skali...nasib baik ada abg Zul...terkawal skit my Jenerals..

Sebenarnya...itteneraries kat sini pack skit...sebab malam ni kami plan nak ke Zoo Taiping..Safari Night Zoo..

Betolak lepas maghrib sampai Zoo Taiping pukul 8.30pm...tunggu trap jap...naik pusing zoo tu tgk binatang kat sana malam hari..smua activ..tak banyak yg tido..sibuk smua..mcm my Jenerals jugak...good exposure for kids actually..sronok smua...vacation thru learning..best

Balik dh pukul 10 lebih..makan kat area BMLR..sebelum entrance depan banyak org bukak gerai..makanan bole tahan dan murah..ada generate economy for locals..very good...sampai bilik dh pukul 12am smua dah letih..sayonara..esok plak...








2 comments:

Hezrin Ahmad said...

BMLR...mmg best

emil @ mamamia said...

hi hezrin..ye la..bole tahan...suka my Jenerals ke sana..abis la aku lenkali