Pages

Monday, 22 December 2008

BMLR day 2





Hmm..alhamdulillah, sejak semalam..Khayra tak de problem langsung..dia sronok kot sampai hilang terus penyakit dia..hehehe lawak la Khayra ni...

So..arini plan kami pack...padat & sendat..pagi2 lagi mama dah kejut ayah..lepas breakfast kat coffee house bawah...ohh lupa arini kami breakfast mee goreng, bubur nasi, ayam rendang ke kari ayam lupa la...scramble egg, cereals, bread and butter..macam2 la

Selesai isi perut...terus gi marina area...sebab nak pegi menjelajah seluruh pelusuk BMLR ni...memula sekali..mama kena clear mind, meditate for a while..ye la..nak bawak my Jenerals bejalan ni..Ya ALLAH bagi la smua berjalan dgn lancar tanpa perlu memeningkan kepala mama..amin...

Journey @ trip kami kali ni more to create interest and awareness among my Jenerals about environment..cewah....so here we goes...1st destination...sampai je kat marina area trus beli ticket nak masuk smua tempat tu...so..we bought combo tickets which means...we pay RM 47 adults to enter all and RM 37 children to enter all to..Khayra je free...save dia hehehe

1st destination kami pegi Pulau Orang Utan...excited my Jenerals bila tengok Orang Utan...kat sana ada BJ(Bon Jovi), Mike, Jenab, Nicole, Adam, and aother fews yg mama dh lupa namanya...there even have clinic, operation theathe, nursery bo;e nampak ada baby Orang Utan tu tengah changing diaper lagi..siap ada nurse..how interesting..there also have rangers..ye ke ranger deme panggil who will explain the lifestyle of Orang Utan..activity..schooling...in term of how the baby and kids going to survive in the jungle later...syok...seronok smua kena crita particular to Damia as she was so curious to know this and that...Khayra pun sama...seronok tengok dia..suka dia tgk baby Orang Utan...menjerit2..Fariz..Fariz ni la...dia nampak tak berapa interested la..macam "town boy" asyik cakap panas...muka boring..yg paling dia suka bila dh nak sampai exitnya ada sorvenior shop jual sgala mineral water, can drink, junk food..ha yg tu dia interested..alamak aii..anak aku sorang ni...

3 comments:

abHan said...

Hehe lawak la Fariz ni awat dia tak suka tgk org Utan...

Hezrin Ahmad said...

ada gak org utan yg comel kan.. ada gak yg xensem... tp sume muka lenlain

emil @ mamamia said...

to uncle toby:4 ur information..Al Fariz mmg perangai happening skit...mana suka panas2 ni...mula la dia bising..kecoh sungguh..anip sure tak leh imagine mcman rupa dia kat sana..tension ja...hehehe

dear hezrin:hehehe tu la..deme pun cam kita gak kan...lain org lain rupa perangainya...ko dh pegi sana ye..aku 1st time tau...