Pages

Saturday, 2 May 2009

Ikan haruan kering salai masak lemak

Kan semalam balik Sabak bernam kampung ayah jap...ada pasar plak petangnya...jadi ade la skit hasil tangkapan kat sana...antaranya...ikan haruan kering salai ni....

Ish..i memang fail la kalau nak masak benda2 yg tak penah makan ni..ape ye..hhmm..ha..kebetulan PakSu ada..tanya la dia..kalau ikan ni selalunye deme ni makan masak macamana???dia pun explain la mcmana arwah mak masak dulu...ha selesai satu hal...

So..ini malam kita dinner..ikan haruan kering salai masak lemak, daging dendeng..ni resipi intai dari rumah kak ummi kuantan tu..sedap sungguh..nyaman ba....pastu ada sotong sumbat telur ni resipi plak jenguk kat rumah Noreen UK..dia buat ala ala rendang....sini jadi sotong sumbat telur aje la...ayam penyet plak dari rumah cik mat gebu..thanks guys...so jemput smua...

Dah pukul 8pm ayah tak balik lagi..i call la..baru on the way..hhmmm dia cakap lancar aje..ish kata on the way...rupanya bukan dia yg drive..Bad yg drive..hhmm rupa2nye kepala member berdarah...itu la padahnye bermain rugby ye kawan2...

Sampai Shah Alam..pandai aje ayah terus gi clinic dressing luka dulu..amik ubat segala..ye la kan takut jugak infection...dan bila malam menjelma..ha..tu di ila yg jadi nurse kena dressing dia...ish...kulit kepala dia terkopek..doctor potong skit..ish..ngeri gak..nak buat mcmanakan..isteri mithali...ku dressingkan juga...

1 comment:

ciktipahcyber said...

salam ziarah

ikan haruan kering memang sedap. kalau rasa nak makan lagi boleh cari cik tipah ye