Pages

Friday, 10 April 2009

Demam panas..tapi still nak gi main!!!!!!!!

Petang tadi..dh lewat petang la jugak..tetiba Damia nangis...muka dh panas...alamak aii....dah ketiga2 my Jenerals demam..masyallah...cepat sembuh smua ye...Damia sama brand dengan Fariz.kalau demam tak de nak alang2nye panasnye..terus 38 ke 39 degree..tu yg takut tu...ye la..deme ni kecik lagi takut sgt...kita sibuk dok spongy deme ni..deme plak asyik marah kita balik ye la...badan luar panas..dalam sejuk...tak kisah la..marah pun marah la...janji cepat turun panas badan deme ni...takut..

Tapi Damia ni special skit..dalam demam2 ni..sempat lagi dia mintak nak gi main kat Tesco Extra tu..tak di bawak...dekat 10 kali dia sound..tak pe la..lepas Isyak mama bawak le smua gi sana jap...sebab Damia yg nampak paling teruk..tapi hati besar nak gi main...mama siap bawak stroller lagi..plannya..nak letak Damia dalam stroller...nak letak Khayra & Fariz dalam trolley..

Sampai sana hujan still dok turun lagi...nak menyiapkan tiga umat yg demam tahap 1 ni...mmg menguji kesabaran..mana nak sediakan extra baju...lampin untuk Khayra...ye la takut muntah...towel..wet tissue..sgala benda...siap thermometer pun mama bawak...abis puas deme main..ke tak puas..mama tak sure..yg confirm RM 20 duit mama terbang...(bekiranya!!!!!!!)ish..ish...ish...mama nak bribe lain plak...nak belikan toys untuk smua...baru dia org nak masuk Tesco..bole mama beli skit2 barang rumah yg tak ada...atau dgn kata lain..yg mana mama sempat ingat la...ye la bawak pesakit ni kerenahnya lain macam skit...

Sebab dah belikan toys yg pelbagai...mama paksa deme ni makan dulu sblm balik..takut plak sakit perut sebab perut kosong kan..nanti lagi teruk muntahnya...so mama siggah dulu Ani Sup Utara kat Section 9 tu...order kan deme ni mee sup and air teh o ais..dh sudah makan..baru boleh balik rumah...

Dari kereta...Fariz & Damia dh tetido...dukung la dua2 naik atas terus..sblm tu kasi makan ubat dulu...pegi bilik air dulu...pastu tido...

Khayra yg cuma suam2 kuku...boleh main dulu...barang2 tangkapan dia kat Tesco tadi...nampak letih skit baru mama pujuk ajak tido...

Dekat pukul 2am baru smua tido...mintak2 la smua tido nyenyak..sihat2 ye...

4 comments:

kirana nakia said...

salam emi
Kerap pulak bebudak nie demam ye..apa la agaknya yang tak kena..sian diorang..dan kesian kat emi jugak..

abHan said...

hi emi camna rakyat jelata?

emil @ mamamia said...

hi nakia...deme ni biasanye demam kalau ayah nye tak de...

lg plak skrg ni musim demam la kot...asal gi clinc tu smua penyakit sama je...

moga ur kids sihat ye

emil @ mamamia said...

hi uncle toby...rakyat getting better..sbb smua high fever aritu..lani smua dok ada ulser dlm mulut dh..

penyakit baru..smua tak mau mkn